Evenementen

Terugblik: Zaterdag 29 april Kamper Orgeldag!

Locatie: Bovenkerk, Kampen
Datum: Zaterdag 29 april 2023

Terug naar overzicht

Op zaterdag 29 april was het zover: de tweede Kamper Orgeldag. Naast het luisteren naar diverse organisten, die het prachtige Hinsz-orgel bespeelden, en de diverse exposities over de Bovenkerk, konden bezoekers in de kooromgang diverse Content-orgels bespelen. Naast de diverse digitale orgels was er ook de mogelijkheid om zelf het Hinsz-orgel te ervaren. Op onze Cambiare 315 kon namelijk de sampleset van dit orgel (van Sweelinq) bespeeld worden.

Aan het einde van deze Kamper Orgeldag werden de bezoekers getrakteerd op een prachtig slotconcert, verzorgd door Gerwin van der Plaats en Marco den Toom (afwisselend op onze Chapel 354 en het Hinsz-orgel), en André van Vliet op de vleugel. De musici lieten hun publiek genieten van een prachtige combinatie van orgel- en pianoklanken, maar ook van de Content ExtraVoices. Strijkers, pauken en nog veel meer stemmen kwamen voorbij!

Hiernaast ziet u een sfeerimpressie, foto's zijn van Jan-Willem van Braak.

We kijken terug op een prachtige dag in de Bovenkerk Kampen, en roepen iedereen op om te doneren, om zo deze prachtige kerk te behouden voor de toekomst. Meer informatie hierover vindt u op: www.stichtingbovenkerk.nl.